Be-Ge Stece AB, Uppstart av nytt projekt för automation

I vår ständiga strävan att bli ännu bättre och effektivare jobbar vi med automation och robotisering i ett sedan långt tillbaka sjösatt program. Nu har turen kommit till en ny artikel där vi startat upp produktionen. Vi jobbar efter grundförutsättningen att när ett verktyg går att köra smidigt, kundens efterfrågan ligger på ”rätt” volym och tillräcklig horisont finns på produktens livslängd så är det dags att automatisera. I detta fall såg vi till och med denna volym runt hörnet och när kunden förra året indikerade på ökade volymer, så startade vi projektet.

Ett koncept vi tidigare med framgång använt är att ”bygga in” en existerande maskin och betjäna den med en robot. Inget unikt eller patenterat men en framgångsfaktor för oss. Det blir hållbart då vi återvinner utrustning vi redan använder och vi kan snabbt ställa om från robotbetjäning till manuell betjäning av maskinen. Det ökar vår nyttjandegrad av befintlig utrustning. Alltså hållbart även i denna aspekt.

Det framgår som synes av bilderna att vi nu kommit fram till byggfasen i detta projekt och vi räknar med att inom kort starta den automatiserade produktionen. Hela projektet leds och hanteras av interna resurser från vår produktionsteknik. Det gör att vi även i detta avseende ”bygger in” kunskap. Det har över tid visat sig som en bra lösning då vi snabbt kan respondera och lösa upp knutar som uppkommit vid störningar eller modifieringar av produkten.

Fortsättning följer…

Vi ser att du använder Internet Explorer eller Edge som webbläsare. Delar av den här webbplatsen kommer därför inte visas på korrekt sätt. För bästa upplevelsen rekommenderar vi att du istället använder Google Chrome eller Mozilla Firefox.