Be-Ge Personbilar AB, Volkswagen blev Sverige-etta både totalt och på el under juli månad!

Med 2 114 inregistrerade bilar blev Volkswagen etta på den svenska bilmarknaden under juli månad. Märket blev även det största elbilsmärket, tack vare stort antal leveranser av ID.-modellerna.

Under månaden inregistrerade Volkswagen totalt 2 114 nya personbilar, varav 1 076 (51 procent) var helt eldrivna. Det gör Volkswagen till Sverige-etta både totalt och på elbilar under juli. Detta är andra månaden i rad som Volkswagen toppar Sverige-listan för nyregistreringar. De tre modeller som låg i täten i Volkswagens registreringsstatistik i juli var ID.4 (710 st), T-Roc (249 st) och ID.5 (232 st).

– Vi ser nu resultatet av en mycket stark orderingång. Vi har bra tryck i leveranserna och har dessutom nu även fått kortade ledtider på våra beställda bilar. Man kan säga att vi idag ligger på normala leveranstider. Det här är förstås något som gläder oss, säger Sten Forsberg, chef för Volkswagen Personbilar i Sverige.


Hösten ser händelserik ut för Volkswagen, som inom kort öppnar orderböckerna för helt nya elbilen ID.7. Nya generationer och uppdateringar av flera av märkets storsäljare väntar också.

Källa: https://pressrum.volkswagen.se/

Vi ser att du använder Internet Explorer eller Edge som webbläsare. Delar av den här webbplatsen kommer därför inte visas på korrekt sätt. För bästa upplevelsen rekommenderar vi att du istället använder Google Chrome eller Mozilla Firefox.