Be-Ge Personbilar AB, Världspremiär för nya Volkswagen Touareg under sommaren 2023 – sluttestas i norra Sverige

Volkswagen fortsätter framgångssagan för miljonsäljande Touareg med en omfattande teknisk och visuell uppdatering. Premium-SUV:ens bak- och frontparti har fått ny design och chassit har vidareutvecklats för att kombinera maximal komfort med optimal prestanda. Inför världspremiären i sommar ger Volkswagen nu en första förhandstitt.

Nya Touareg i kamouflerad version håller på att slutföra sina sista testmil vid norra polcirkeln i svenska Lappland. Även om designändringarna fortfarande är dolda under en överdimensionerad QR-kod, ger bilderna av den förklädda prototypen redan en konkret förhandsvisning av de första tekniska detaljerna.  I fronten kan man till exempel se de nyutvecklade IQ.LIGHT HD matrix-strålkastarna och detaljerna i en ny LED-ljuslist som sitter integrerad mellan dem.

  • Världspremiär för nya Touareg under sommaren 2023
  • Nya IQ.LIGHT HD matrix-strålkastare gör det ännu bekvämare att köra i mörker
  • Den första Volkswagen-modellen i Europa med belyst logotype på bakpartiet
  • Uppdatering för chassi och Innovision Cockpit
  • Prestandamodellen Touareg R eHybrid förblir höjdpunkten i modellserien

IQ.LIGHT HD matrix-strålkastare med 38 400 mikro-LED

HD står för High Definition, en mycket hög upplösning. Det som avses är ett hav av extremt ljusstarka ljuspunkter – som genereras av totalt 38 400 mikrolysdioder. De förvandlar natt till dag och ger betydligt starkare ljus på vägen utan att blända mötande trafik. 19 200 mikro-LED-lampor är fördelade över de nya strålkastarna på vardera sida. Matrix-systemet projicerar en interaktiv matta av ljus in i körfältet och gör det bekvämare att köra i mörker. Det blir också lättare att köra genom trånga motorvägsbyggen eftersom ljusmattan lyser upp körfältet optimalt.

Belyst Volkswagen-logotype bak

Som första modell från Volkswagen pryds nya Touareg av en belyst logotype på bakpartiet. Sedan januari 2023 har VW-emblemet, som lyser rött, också fått lov att användas i Europa. Tidigare var den belysta logotypen endast tillåten på marknader som Kina och USA.

Ny chassigeneration

Volkswagen har vidareutvecklat chassit på denna SUV som alltid är fyrhjulsdriven. Bland annat används nu en taklastgivare som är sammankopplad med chassielektroniken, vilket ger ökad smidighet när bilen inte har någon last på taket. Om en takbox däremot är monterad känner givaren av detta och vidarebefordrar informationen till assistanssystem som ESC, vilket ökar körstabiliteten.

Såväl standardchassit med stålfjädrar och luftfjädringen, som finns som tillval, har fått ny avstämning för att kombinera maximal komfort med optimal prestanda.

Förbättrad interiör

Touareg är utrustad med ”Innovision Cockpit”. Manövrering sker via den centrala pekskärmen (diagonalt: 38,1 cm eller 15 tum), multifunktionsratten och analoga detaljer som till exempel volymkontrollen i mittkonsolen.

”Innovision Cockpit” i nya Touareg erbjuder bland annat navigation med hög precision och högupplösta kartor i HD. Röststyrningen har också vidareutvecklats. Appintegrationen via smartphone och ”App Connect” (Apple CarPlay, Android Auto) kan nu även göras trådlöst. Den höga kvalitetsnivån har förbättrats ytterligare genom att utvärdera kundernas feedback: armstöden och mittkonsolens paneler är mjukare – ett plus för komforten.

Nya Touareg är alltså ännu ett exempel på hur Volkswagen anpassar sina modeller ytterligare efter kundernas behov. Uppdateringen gör Touareg till en välbalanserad allround-SUV som klarar både långa avstånd och vardagslivet.

Källa: https://pressrum.volkswagen.se/?page=0&releaseid=3340362&releasename=Nya+Volkswagen+Touareg+sluttestas+i+norra+Sverige

Vi ser att du använder Internet Explorer eller Edge som webbläsare. Delar av den här webbplatsen kommer därför inte visas på korrekt sätt. För bästa upplevelsen rekommenderar vi att du istället använder Google Chrome eller Mozilla Firefox.