Be-Ge Personbilar AB, Nya T-Cross – omfattande uppdatering för framgångsrik kompakt-SUV

Volkswagen presenterar nu de första detaljerna och bilderna på nya T-Cross. Den populära bilen får uppdaterad design, förbättrad grundutrustning, nya tekniska funktioner och en nydesignad interiör av hög kvalitet. Förförsäljningen beräknas starta under det fjärde kvartalet 2023.

På bara fyra år har T-Cross nått en topposition bland kompakta SUV:ar: Omkring 1,2 miljoner kunder har redan valt denna mångsidiga modell. Med i genomsnitt cirka 300 000 tillverkade exemplar per år hör T-Cross till de mest framgångsrika Volkswagen-modellerna i världen just nu. Utanför Europa erbjuds den som Tacqua och Taigon. I Sverige har drygt 12 000 exemplar registrerats sedan lanseringen våren 2019.

– Vi har lyssnat noga på våra kunder och har konsekvent byggt vidare på styrkorna hos T-Cross. Den omarbetade designen, det nya infotainmentsystemet och den förbättrade kvaliteten i interiören är inriktade på det nästa högre fordonssegmentet. Vår kompakta SUV erbjuder gott om plats för en familj på fem, gott om förvaringsutrymme, bränslesnåla motorer och hög säkerhet, säger Imelda Labbé, medlem i Volkswagens ledningsgrupp med ansvar för försäljning, marknadsföring och eftermarknad.

Modern exteriördesign och nya färger

Utvändigt känns T-Cross direkt igen på det nydesignade front- och bakpartiet med nya integrerade LED-strålkastare, LED-varselljus och LED-bakljus. IQ.LIGHT LED Matrix-strålkastare erbjuds för första gången som tillval till T-Cross.

Tre nya färger har tillkommit i modellutbudet: Grape Yellow (en fräsch, sportig gul nyans), Clear Blue Metallic (en elegant ljusblå nyans) och Kings Red Metallic (en livfull, klar röd nyans).

Ny generation infotainmentsystem och högklassig interiör

Det centrala elementet i kupén i nya T-Cross är den fristående infotainmentdisplayen. Standardpekskärmen är 20,3 cm (åtta tum) diagonalt; Toppversionen har en 9,2-tumsskärm med en bildskärmsdiagonal på 23,4 cm. Dessutom kommer alla versioner av den femsitsiga fyrdörrarsmodellen nu att vara utrustade med digitala instrument som standard.

Även instrumentpanelen i T-Cross har fått en helt ny design. Precis som i de större Volkswagen-modellerna präglas instrumentpanelen av mjukt stoppade och mer högkvalitativa ytmaterial. Detsamma gäller dörrpanelerna fram på R-Line-versionen.

I grundutförandet ingår en manuell klimatanläggning och som tillval finns den automatiska klimatanläggningen Air Care Climatronic med belysta touchreglage.

Travel Assist erbjuder betydligt förbättrad komfort

Nya T-Cross är en av få bilar i sin klass som kan utrustas med Travel Assist som tillval för bättre kontroll över bilen i längs- och sidled. Beroende på framförvarande trafik och tillåten hastighet kan T-Cross reglera bilens hastighet med automatisk acceleration och bromsning (inom systemets gränser, föraren måste alltid vara beredd att åsidosätta assistanssystemet och fritas inte från sitt ansvar att köra bilen med vederbörlig aktsamhet och uppmärksamhet). Samtidigt kan körfältsassistenten hjälpa till att hålla bilen i körfältet. Nya T-Cross kan automatiskt utföra stop-and-go-körning när den är utrustad med DSG-växellåda.

LED-strålkastare, LED-baklyktor och ”Digital Cockpit” som standard

Den uppgraderade grundversionen av T-Cross kommer nu att innehålla funktioner som nya LED-strålkastare (i stället för halogen), nya LED-baklyktor, en multifunktionskamera, Dynamic Road Sign Display, Digital Cockpit och en ny, fristående infotainmentdisplay för alla versioner.

Nästa steg är Life-versionen, som bland annat omfattar nya 16-tums lättmetallfälgar och en läderklädd multifunktionsratt. Toppversionerna är utrustningspaketen Style (för mer elegans) och R-Line (med sportiga detaljer). De nya T-Cross-versionerna drivs av de välkända, effektiva TSI-motorerna från Volkswagen.

På den svenska marknaden kommer nya T-Cross att erbjudas i två versioner: “T-Cross” (motsvarande “Life”) och ”T-Cross R-Line”.

Förförsäljning och lansering

Förförsäljningen och aktiveringen av konfiguratorn på hemsidan startar under det fjärde kvartalet 2023. Lanseringen hos återförsäljarna sker under första kvartalet 2024. Trots en omfattande uppgradering är målsättningen att fortfarande kunna erbjuda nya T-Cross till ett attraktivt startpris.

Produktionen av den nuvarande versionen är på många europeiska marknader redan slutsåld för 2023. Det innebär att nya bilar som kunder konfigurerar och beställer efter slutförsäljningen baserat på den nuvarande modellen kommer att konverteras och levereras som den nya T-Cross-versionen när de levereras under första kvartalet 2024.

Vi ser att du använder Internet Explorer eller Edge som webbläsare. Delar av den här webbplatsen kommer därför inte visas på korrekt sätt. För bästa upplevelsen rekommenderar vi att du istället använder Google Chrome eller Mozilla Firefox.