Be-Ge Personbilar AB, Klimatbonusen avskaffas – beställ din elbil senast den 8 november!

Regeringen har beslutat att avskaffa klimatbonusen, detta med anledningen att ägandet och körandet av en klimatbonusbil börjar bli jämförbart med att äga och köra en bensin- eller dieselbil.
8 november blir senaste datumet du kan beställa din elbil för att fortfarande ha möjlighet att ta del av klimatbonusen. Den bil som köpts eller beställts senast den 8 november 2022 ska för att få klimatbonus uppfylla de regler som gäller vid den tidpunkt när utbetalning ska ske, det vill säga tidigast sex månader efter att bilen för första gången har ställts på i vägtrafikregistret. Sedan tidigare gäller att det från och med den 1 januari 2023 endast är bilar som släpper ut högst 30 gram koldioxid per kilometer eller är utrustad med teknik för drift med fordonsgas (naturgas/biogas) som är klimatbonusbilar. Den som köpt eller beställt en sådan bil måste också kunna visa för Transportstyrelsen att köpet eller beställningen gjordes senast den 8 november.

Kontakta någon utav våra säljare om du är intresserad så hjälper dem dig!

Läs mer om klimatbonusen på regeringens hemsida:
https://www.regeringen.se/pressmeddelanden/2022/11/klimatbonusen-upphor-den-8-november/

Vi ser att du använder Internet Explorer eller Edge som webbläsare. Delar av den här webbplatsen kommer därför inte visas på korrekt sätt. För bästa upplevelsen rekommenderar vi att du istället använder Google Chrome eller Mozilla Firefox.