Be-Ge Personbilar AB, ID.4 utsedd till “Årets bil i världen 2021”

Källa

ID.4 vann den prestigefyllda utmärkelsen vid årets upplaga av World Car Awards, där 93 internationella jurymedlemmar röstade fram de bästa innovationerna på den globala bilmarknaden. Den första SUV:en baserad på elbilsplattformen MEB fick flest röster och Volkswagen vann därmed utmärkelsen för femte gången.

– Vi är väldigt glada över att vår ID.4 utsågs till World Car of the Year. Inte bara för att det är ett av de viktigaste bilpriserna i världen – utan för att juryn också hedrade en bra idé och ett fantastiskt team. ID.4 är den första ID.-modellen för det viktigaste segmentet i  Europa, Kina och USA och leder vår elbilsoffensiv runt om i världen. En övertygande bil, en utmärkt idé – och priset World Car of the Year? Det passar oss bra! säger Ralf Brandstätter, VD för märket Volkswagen.

En lista med 24 bilar från hela världen var med i urvalet. Den 30 mars utsågs sedan tre finalister. Bilar som är berättigade till World Car of the Year måste tillverkas i minst 10 000 exemplar per år och erbjudas på minst två kontinenter.

Läs hela pressmeddelandet här

På grund av pandemin ägde prisutdelningen av World Car Awards rum digitalt i år. Den kan ses på YouTube: https://youtu.be/SUPt-aqGryA

Vi ser att du använder Internet Explorer eller Edge som webbläsare. Delar av den här webbplatsen kommer därför inte visas på korrekt sätt. För bästa upplevelsen rekommenderar vi att du istället använder Google Chrome eller Mozilla Firefox.