Be-Ge Personbilar AB, Då ska du privatleasa istället för att köpa


Källa: Vetlandaposten.se

Privatleasing är ett vanligt fenomen när det kommer till att skaffa ny bil. Det mesta tyder på att trenden kommer hålla i sig och det är inte så konstigt. Men hur fungerar det egentligen? Bilhandlaren Fredrik i Vetlanda reder ut begreppen.

Bilköp är ett känsligt ämne och som många har en bestämd uppfattning om. Därför är det inte förvånande att privatleasing är en av de allra mest omdebatterade trenderna inom branschen. Bilförsäljaren Fredrik hjälper oss att reda ut begreppen.

Vad innebär egentligen privatleasing?

Till att börja med handlar leasing om långtidshyra. Den normala leasingtiden är på två till tre år och under den tiden betalas en fast månadskostnad.
-När du som privatperson vill leasa en bil binder du dig vanligtvis till ett avtal på 36 månader, berättar Fredrik på Be-Ge Personbilar i Vetlanda.

Vad ingår i leasingen?

Faktum är att i princip allt utom bränsle kan ingå. Det är något du som kund kommer överens med oss om. Vi kan lägga till alltifrån vinterdäck och service till försäkring i ditt avtal. Det handlar om vad du vill ha, egentligen. Det fina med att lägga till exempelvis försäkring är att allt hamnar på samma faktura och du slipper att förhandla själv med ditt eget försäkringsbolag.

Vad kostar det att leasa?

-Månadskostnaden hänger på många faktorer. Vilken typ av modell, motorstorlek och körsträcka du behöver är de största faktorerna. Generellt sett är såklart mindre bilar billigast.


En Volkswagen Golf TSI 115 kostar 2 795 kr/mån. Mot tilläggskostnad kan man välja flera tillägg, så som automatlåda, dragkrok och vinterhjul. 

Slutsats

Ibland är det helt enkelt billigare att leasa än att köpa en bil med billån. Det många inte tänker på är att vid ett billån krävs en kontantinsats på 20% av bilens pris. För en ny Volkswagen Golf TSI 115 med ett nypris från 209 900kr innebär det nästan 42 000kr som ska betalas med en gång. Därefter ska lånet betalas av månatligen. En leasing på samma bil kostar från 2 795kr/mån och kräver ingen kontantinsats.

-Oftast är det de lite mindre bilarna som kan bli mer kostnadseffektiva att leasa istället för att köpa eftersom vi ofta får bra erbjudanden från vår generalleverantör. Det är när du tittar på en betydligt större och dyrare bil det ofta är bättre att titta på att köpa istället för att ta en privatleasing.

-Jag tycker att bilintresserade ska komma och ta en kopp kaffe här hos oss och snacka. Vi har stenkoll på marknaden och är ju här för att just du ska hitta en bil, berättar Fredrik som tillsammans med sina kollegor har invigt den nya Volkswagenhallen i Vetlanda.

Läs mer om finansieringsalternativ här

Vi ser att du använder Internet Explorer eller Edge som webbläsare. Delar av den här webbplatsen kommer därför inte visas på korrekt sätt. För bästa upplevelsen rekommenderar vi att du istället använder Google Chrome eller Mozilla Firefox.