Be-Ge Lastbilar AB, Vi hämtar energi från ovan!

Nu sitter äntligen solcellerna på plats uppe på taket i Oskarshamn! Vi har sammanlagt monterat 800 högeffektiva paneler som absorberar solens strålar och omvandlar energin till grön el. Anläggningen beräknas att ha en livslängd på minst 25 år och gör det möjligt att sänka vår nettoförbrukning av energi, därmed även minska vårt klimatavtryck. Produktionen från våra solceller kommer att täcka drygt 30 procent av verksamhetens elbehov, och exakt hur mycket el som genererar från panelerna kommer kunna följas i realtid via en display.

Vi ser dessutom över hur vi kan minska elanvändningen i verksamheten och genomför succesivt olika besparingsåtgärder, som att byta all belysning till LED exempelvis. Under nästa år kommer en snabbladdare för bilar och lastbilar installeras med en maxeffekt på 300 kilowatt som delvis matas med egenproducerad el från solcellerna.

Be-Ge Lastbilar vill vara en del av ett hållbart samhälle. Allt vi gör nu kommer att bli betydelsefullt i framtiden!

Vi ser att du använder Internet Explorer eller Edge som webbläsare. Delar av den här webbplatsen kommer därför inte visas på korrekt sätt. För bästa upplevelsen rekommenderar vi att du istället använder Google Chrome eller Mozilla Firefox.