Be-Ge Lastbilar AB, Be-Ge Nytt Juni 2019

Ladda hem PDF här

ÖPPETTIDER I SOMMAR FR.O.M 17/6- 18/8

Oskarshamn, Hultsfred, Visby och Vetlanda
Måndag – Fredag 07.00 – 16.00
Lördag – Stängt
Jourtelefon 042-100 100

Sommartider

Vi är inne i en härlig tid just nu med skönt väder och mycket att göra.
Vi är precis i brytpunkten med nya färdskrivaren vilket är ett lagkrav på alla nya bilar från och med 15 juni 2019. Vi gör vad vi kan för att undvika att alla sålda bilar som inte är levererade ska godkännas med den ”gamla”
digitala skrivaren. Hoppas detta ”lilla” Be-Ge Nytt ger lite info om vad som händer och är på gång. Titta alltid på vår hemsida eller Facebook sida på nyheter, leveranser med mera. 

Jag vill tacka er för den här ”terminen” och önska er alla en riktigt härlig sommar.
Vi på Be-Ge Lastbilar AB / Tomas Engsund

Kommande aktiviteter:

28/6 Be-Ge Sommarfrukost alla verkstäder

6/9 Be-Ge After Work i Vetlanda, Hultsfred och Visby kl 17-20. Välkomna! Anmälan till respektive verkstad.

7/9 Be-Ge Veteran i Oskarshamn kl 10-15 samt Be-Ge After Work Oskarshamn (Be-Ge After Veteran) kl 16-18. ALLA typer av veteranfordon är välkomna, Anmäl era fordon och er medverkan till verkstad Oskarshamn eller någon av oss. Mer info nedan.

5/10 The Big Mission Tour i Oskarshamn

19/10 Be-Ge Öppet Hus Visby. Öppet hus med utställning och provkörning nya Scania och The big Mission Tour vid vår verkstad i Visby.

24/10 Be-Ge V8 Karavan Oskarshamn.

25/10 Be-Ge V8 Karavan Vetlanda.

Be-Ge nu Servicepartner Krone Trailer. 
Be-Ge Lastbilar har skrivit avtal med KRONE Trailer och har tillgång till hela deras sortiment och servicelitteratur inklusive att hantera reklamationer. Gäller samtliga verkstäder. Vi kan även förmedla försäljning av nya släp och trailers. Mer information får ni av våra verkstäder.

V8 nu i normal produktion igen.
Sedan en tid tillbaka har vi nu normal produktion och leveranstid av våra
fantastiska V8 motorer. Hör vidare med Mikael, Bosse eller Thomas

Be-Ge kan nu leverera kompletta Hjul.
Vi har komplett sortiment av olika märken och hjul via vår Däckverkstad i Visby. Vi är där med i DäckTeam och har tillgång till de flesta kända märken. Hör efter med Henning Johansson på 0498-691473 eller Mårten Jansson 0498-691463 för mer information och priser.

PAKETPRISER.
Vi har en mängd paketpriser på delar och
arbete av alla möjliga slag. Kolla med
verkstaden! EXEMPEL: Byte bromsklossar:
2.650:-/axel Kolla fler alternativ med verksta´n!

SCANIA V8 50 år 2019
Året var 1969: Helt ny, kompakt 14-liters V8-motor med rekordhöga 350
hk effekt och 1 245 Nm vridmoment. Turboladdad med separata
cylinderhuvuden. När Scania presenterade sin 350 hk V8 i slutet av 1960-talet hyllades den som Europas starkaste dieselmotor för lastbilar, en ställning som den behöll i många år. Det var V8:an som gjorde Scania till King of the Road. I början av 1960-talet gav Scania-Vabis 8- och 11-litersmotorer upp till 250 hk. Det var en effekt som klarade den växande fjärrtrafiken på kontinenten. Men Scania-Vabis tekniker insåg att dessa effekter snart inte skulle räcka till, inte minst i skogskörning och tung fjärrtrafik. Varför inte bli den första tillverkare som kunde erbjuda prestanda på en ny nivå. Det resulterade i en stark men mycket kompakt motor: en 90-graders V8 med en slagvolym på 14,2 liter. Bengt Gadefelt, ingenjören bakom V8:an förklarade: “Vi insåg att runt 350 hk behövdes för att få bra körbarhet, det vill säga ungefär 100 hk mer än våra andra motorer.” Styrkan, känslan och det omisskännliga ljudet – Det är SCANIA V8! Läs mer på scania.se

Be-Ge Veteran i Oskarshamn 7 september 2019
Välkomna med era Veteranfordon till Be-Ge Lastbilar i Oskarshamn lördagen den 7 september. Be-Ge fyller 85 år och det firar vi med en Veteran dag i Oskarshamn samtidigt som vi uppmärksammar V8 50 år. Utställningen beräknas hålla på mellan kl 10-15 och avslutas med en Karavan om möjlighet finns. Vi har ”eftersnack” på vår Be-Ge AW Veteran med prisutdelning i 6 klasser, Lastbil, Buss, Personbil, Moped, Traktor
och Motorcykel. Besökare röstar på en i varje klass. Prisutdelning ca kl 16. Mer information på vår hemsida www.lb.be-ge.se eller på vår Facebook sida. Anmäl er Tomas Engsund eller någon av oss inom Be-Ge Lastbilar. Tomas 0491-761501 eller skicka ett mejl till Tomas här
VÄLKOMNA!

Följ oss gärna på Facebook här eller på Instagram där vi heter begelastbilar!

Vi ser att du använder Internet Explorer eller Edge som webbläsare. Delar av den här webbplatsen kommer därför inte visas på korrekt sätt. För bästa upplevelsen rekommenderar vi att du istället använder Google Chrome eller Mozilla Firefox.