Be-Ge Baltic UAB, Inledande rundtur för studenter som har valt yrkesutbildning inom sömnadsbranschen

I september besökte eleverna vid Klaipėda Technology Training Center (KTMC) Be-Ge Baltic igen. Genom att fortsätta det fina sociala partnerskapet mellan företaget och skolan, besökte elever som studerar på sömnadsprogram företaget till och med två gånger.

Den 7 september besöktes företaget av 21 elever som har valt yrke inom sömnaden. Syften med rundturen var att på nära håll se hur professionella sömmerskor arbetar i ett industrisömnadsföretag. Dessutom fick vi den 29 september besök av en grupp studenter från sista kursen på KTMC-sömnadsprogrammet. Målet för dessa studenter var att välja praktikplats för sina avslutningsstudier och sedan eventuellt en arbetsplats.

Under rundturen fick eleverna möjlighet att se alla produktionsprocesser i verkligheten hos företaget. Eleverna fick bekanta sig med råvarulagret, skäravdelningen, beredningen av komponenter, sömnadsenhet, kvalitetskontroll och montering. I var och en av processerna ställde eleverna aktivt och målmedvetet frågor till produktionskoordinatorn och personalchefen om företagets verksamhet och arbetsordning. Efter turen var de mycket intresserade av en möjlighet till en praktik och eventuell anställning på Be-Ge Baltic i framtiden.

Vi är mycket glada att denna turné gav en mening åt det långsiktiga partnerskapet mellan skolan och företaget. Studenternas besök var värdefull, inte bara för att några av eleverna uttryckte sin vilja att återvända till företaget som praktikanställda samma dag, utan också för att nyfikenhet hos en elev som precis påbörjat sin karriärresa påminner oss om den värdefulla erfarenheten och hållbara processer vi skapar i vårt arbete varje dag.

Vi hoppas att denna bekantskap av eleverna med Be-Ge Baltic kommer att resultera i nya praktik- och yrkesmöjligheter.

Vi ser att du använder Internet Explorer eller Edge som webbläsare. Delar av den här webbplatsen kommer därför inte visas på korrekt sätt. För bästa upplevelsen rekommenderar vi att du istället använder Google Chrome eller Mozilla Firefox.