Be-Ge Baltic UAB, I väntan på jul hos Be-Ge Baltic

I väntan på jul känns december som den kortaste månaden. Vi börjar planera jul redan i november för att hinna göra allt, besöka alla och handla. BE-GE Baltic inledde väntan på jul med traditionen att pynta en hållbar julgran  som precis som i fjol skulle presenteras vid stadsbiblioteket. Idén att pynta julgranen hållbart och med en alternativbelysning förenade våra medarbetare i ett trevligt och festligt mål. Vi dekorerade BE-GE Baltic julgran med handgjorda dekorationer av rester av symaterial och en alternativbelysning skapade vi av ett cykelhjul som, efter att man snurrat på det, genererade energi och tände ljusen på granen. Vår gran fick pryda julgransgården vid stadsbiblioteket och på våren kommer den att planteras bredvid företaget för att åter tändas nästa december och därmed inleda väntan på jul.

Tiden som var kvar till jul följdes med hjälp av en adventskalender som skapades av symästarna: varje morgon fyllde de på kalendergirlangen  med bilder av årets minnesvärda ögonblick – utflykter, födelsedagar eller moment från olika dagar, och det blev en fin påminnelse om vad som gjorde våra dagar på jobbet speciella.

Årets diskussion om vilket evenemang eller aktivitet att välja som företagsfest, blev en trevlig utmaning. Det har blivit tradition att BE-GE Baltic skänker sina medarbetare och deras familjemedlemmar en inbjudan till ett festligt evenemang. Det här året gav oss andra förväntningar: att värna om nära gemenskap, levande umgänge och stärka vänskap med kollegorna i en informell miljö. Därför valde vi ett ovanligt festlighetsformat:  vi bjöd våra medarbetare på ett evenemang på Kulturfabriken i Klaipėda och organiserade där en sluten biokväll endast för dem. Efter filmföreställningen delade vi våra intryck i en festlig informell miljö: vi åt middag, umgicks och fotograferade oss till minne. Jultomten som dök upp blev kvällens överraskning, precis som det ska vara. Han delade ut julklappar och gjorde alla glada.

Den gångna december var verkligen fylld med inte bara planering och brådska att förverkliga planerna, utan gav också  möjligheten att stanna till med kollegorna och utvärdera vad våra dagar och uppgifter var intressanta och meningsfulla för.

Vinterhögtidsbullret har lagt sig och vi är tillbaka efter vinterledighet men glädjer oss fortfarande åt gemenskapen som tiden tillsammans hade skänkt oss.

Vi ser att du använder Internet Explorer eller Edge som webbläsare. Delar av den här webbplatsen kommer därför inte visas på korrekt sätt. För bästa upplevelsen rekommenderar vi att du istället använder Google Chrome eller Mozilla Firefox.