Be-Ge Baltic UAB, Be-Ge Baltic firade Jordens dag den 20 mars

Den internationella Jordens dag firas varje år runt om i världen den 20 mars för att uppmuntra alla att uppmärksamma de ständigt växande problemen med föroreningar, utarmning av naturresurser och global uppvärmning. Med anledning av Jordens dag anordnas olika initiativ i många länder för att bjuda in alla att bli jordens väktare och att vidta konkreta åtgärder för att skydda och vårda miljön.

Be-Ge Baltic, vars huvudverksamhet är industriell sömnad samt del- och slutmontering av komponenter, värnar inte bara om nuet utan också om framtiden och strävar därför efter att minimera företagets miljöpåverkan. Våra små men dagliga aktiviteter som att sortera sopor och industriavfall, spara el, vatten och papper, minska användningen av engångskoppar bidrar till att spara naturresurserna. Dessutom, särskilt under den varma årstiden, uppmuntras våra anställda att cykla till jobbet. Företagets parkering är utrustad med specialplatser för cyklar.

Som en del av den litauiska hamnstadsgemenskapen känner vi oss ansvariga för miljöskydd inte bara på jobbet, så i år firade vi Jordens dag med ett fint initiativ – vi gick längs kusten från Melnragė till Giruliai och samlade sopor som förorenar vår strand. Vandringens rutt valdes inte av en slump – det är en av de mest besökta delarna av stranden i Klaipėda. Vi gick 12 km och samlade ihop ca 600 l sopor!

Vi hade en fantastisk möjlighet att inte bara göra ett bra jobb utan också att umgås med varandra i en fritidsmiljö. Stort tack till er som deltog i Jordens dags promenaden. Vi är glada över att se er medverkan!

Vi uppmuntrar alla att skydda vår planet Jorden och fundera på hur vi kan bidra till att bevara den!

Vi ser att du använder Internet Explorer eller Edge som webbläsare. Delar av den här webbplatsen kommer därför inte visas på korrekt sätt. För bästa upplevelsen rekommenderar vi att du istället använder Google Chrome eller Mozilla Firefox.