Be-Ge Stece AB, Be-Ge Stece AB fyller 75 år

Idag firar Be-Ge Stece AB 75 år. Detta firar företaget grillfest och tårta.

Historik om företaget

Stece startades i Stockholm 1946 av bröderna Brandfors och Sten-Erik Cederberg. På grund av både platsbrist och brist på arbetskraft flyttades företaget till Mönsterås under sommaren 1951. Då sysselsattes ett 10-tal personer i bolaget. Vid denna tidpunkt var fjädrar och tråddetaljer bolagets huvudsakliga produktion. Utvecklingen av bolaget fortsatte med flera nya kunder bl.a. inom bilindustrin.

Verksamheten utvidgas

Verksamheten utvidgades med mer plåtbearbetning och 1960 fattades beslut om nybyggnation av en pressverkstad med tillhörande ytbehandlingsanläggning. Expansionen fortsatte och 1971 beslutade Cederberg att sälja bolaget till Associated Spring Corporation (ASC) i USA. Vid denna tidpunkt hade bolaget vuxit till 370 anställda. I mitten av 70-talet drabbas så världen av oljekris och den amerikanska bilindustrin sätts under hård press av japanska tillverkare. Detta påverkar även STECE som under slutet av 70-talet tvingas banta ner verksamhet speciellt inom tillverkning av detaljer till just bilar.

1982

1982 tar ASC som nu heter Barnes Group beslutet att sälja bolaget till ett antal personer i företagsledningen. Återigen satsas det i företaget med flera nya investeringar och med en förbättrad konjunktur under 80-talet, var det 1988 dags för ytterligare utbyggnad av verksamheten. Affärerna blomstrade fram till lågkonjunkturen i början av 90-talet. Efter ett antal magra år tog orderingången fart igen under 1994. Bolaget fick en ensam ägare 1995 i Bengt Forsman och drevs så fram till 2006 då Be-Ge Företagen tillsammans med Lesjöfors förvärvade STECE.


Be-Ge Stece AB är idag en underleverantör av pressade plåtdetaljer till kunder inom europeisk fordons- och verkstadsindustri. Vi erbjuder kunder verktygskonstruktion och tillverkning, excenter- och hydraulpressning av plåtdetaljer från 0,5 mm upp till 6 mm, värme- och ytbehandling, samt svetsning och montering. Verksamheten är certifierad enligt IATF 16949 och ISO 9001/14001

Vi ser att du använder Internet Explorer eller Edge som webbläsare. Delar av den här webbplatsen kommer därför inte visas på korrekt sätt. För bästa upplevelsen rekommenderar vi att du istället använder Google Chrome eller Mozilla Firefox.