Be-Ge Lastbilar AB, Ny upplaga av Gripen

Be-Ge Lastbilar AB har nu släppt ett nytt nummer av vår tidningen Gripen Finns ute att läsa nu!


Här kan du läsa om vår nya säljansvarig på Gotland Jonatan Gadd, hans ambition är att snabbt ge respons till kunderna och att ha en hög grad av tillgänglighet.

” Jag vill finnas till hands och lära känna kundernas verksamheter för att kunna ge snabb respons när det behövs. ”
– Jonatan, Säljansvarig för Be-Ge Lastbilar AB på Gotland.

EB Road Cargo seglar i stark medvind

Nyckelorden är hållbarhet och kvalitet. Två anledningar till att EB Road Cargo numera är ett av Sveriges största åkerier. 300 chafförer, 400 fordonsenheter och 12 kontor innebär att företaget har en flexibel organisation som fortsätter att ta marknadsandelar.

” Vårt mål och ambition är fortsatt att vi ska vara Sveriges mest uppskattade transportföretag. ” – Jörgen Magnusson, Vd EB Road Cargo.

Storsatsning i Hultsfred Be-Ge Lastbilar satsar stort i Hultsfred med öppnandet av en ny säljanläggning. Sprillans nya Scaniabilar samsas med begagnatutbudet, som koncentreras till orten. Innan portarna till den nya
anläggningen knappt hunnit öppna, gick den första leveransen till
Majlands Inredningar i Björnhult.

“Nu stärker vi begagnatmarknaden. Samtidigt blir vi bättre på utbudet av nya fordon. ” – Mikael Brodin, försäljningsansvarig för Be-Ge Lastbilar i Visby.

Positiv generationsväxling

En lyckosam uppdelning håller tredje generationens skogstransporter i fortsatt rullning. När kusinerna Martin Åberg och Rikard Åberg i Grönskog bestämde sig för att driva det anrika familjeföretaget vidare blev det i två skilda aktiebolag.

Hållbara tankar

Med 28 splitternya biogasbussar i flottan sköter Lysekils Buss kollektivtrafiken i Vetlanda och Sävsjö kommuner sedan maj 2020. Fördelaktiga avtal med Scania tecknade genom Be-Ge Lastbilar AB skapar trygghet och en sällan skådad ekonomisk förutsägbarhet.

Ellastbilen är här

Scanias första plug-in hybrid och helelektriska lastbil är här. Bilarna är i första hand avsedda för närtrafik i städer.

“Det är kul att vi kan erbjuda en bredare palett med bilar och samtidigt bidra till en bättre miljö” – Tomas Engsund, vd för Be-Ge Lastbilar AB.

Lönsamt med hållbarhet

Största åkeriet på ön är också extremt bra på miljöanpassade transporter. Gotlands Bilfrakt ligger helt klart i framkant i hållbarhetsfrågor.

” Vi ska byta ut hela fordonsparken. Det är välinvesterade pengar eftersom det är lönsamt med hållbarhet ” – Peter Carlsson, fordonsansvarig vid Gotlands Bilfrakt.

V8-motorer ger Scania styrka

Scania har släppt sina hittills vassaste V8-motorer. Fyra nya motorer
på 530, 590, 660 och 770 hästkrafter, som alla har utvecklade drivlinor vilket ger betydande bränslebesparingar. Den nya generation V8-motorer kan ge en minskad bränsleförbrukning på upp till sex procent i kombination med de nya Scania Opticruise-växellådorna.

” Det innebär en betydande reduktion av klimatavtrycket och minskade bränslekostnader ” – Tomas Engsund, vd Be-Ge Lastbilar AB.

Gå in och läs mer i vårt senaste nummer av Gripen

Vi ser att du använder Internet Explorer eller Edge som webbläsare. Delar av den här webbplatsen kommer därför inte visas på korrekt sätt. För bästa upplevelsen rekommenderar vi att du istället använder Google Chrome eller Mozilla Firefox.