Be-Ge Lastbilar AB, Be-Ge Nytt Juni 2023

SOMMARENS ÖPPETTIDER
Till och med 2023-08-18. From 21/8 kvälls-/lördagsöppet igen.

Alla verkstäder
Måndag – Fredag 07.00 – 16.00

Hultsfred: 0495-12061
Oskarshamn 0491-761530
Oskarshamn Buss: 0491-761539
Vetlanda Lb/Buss: 0383-467320
Visby: 0498-691452
Åseda: 073-7652530

Sommartider

Första halvåret har gått bättre än förväntat hos de flesta av er våra kunder som vi uppfattat det. Det som märks är dock att bland annat husindustrin har det väldigt jobbigt och det slår naturligtvis över på de av er som kör för dom och senare på oss. Men i övrigt går överlag industrin inom stål och trä hyfsat bra vilket håller våra hjul snurrande.

De prishöjningar vi upplevde 2022 och början på detta år har hittills stannat av vad gäller material, bränslen, oljor och reservdelar. Orostecknen nu är ökade ränte- och personalkostnader som kommer påverka våra prisbilder uppåt tyvärr. Vi som ni jobbar för fullt med att hitta effektivare sätt att jobba utan att tulla på vår ambitiösa servicenivå.

Tack alla ni som svarar på våra kundundersökningar. Vi har 3 verkstäder på Top 25 listan i Sverige där Hultsfred är 5:a, Vetlanda 11:a och Oskarshamn 20:a. Vi är inte nöjda än utan kämpar på för fullt med att ligga i absoluta toppen med högsta servicenivå, kunskap och mindre ståtid för bilarna!

Kör lugnt och ha en riktigt trevlig sommar önskar vi alla på
Be-Ge Lastbilar / T Engsund

Kommande aktiviteter:

7/10-23, Be-Ge Veteran i Visby

Mer aktiviteter är på gång men inte beslutade än, håll ögon och öron öppna! Håll även koll på alla våra digitala kurser, se vår hemsida eller ring Håkan på 0383-467321. 

Vårens aktiviteter:

Kundträff Oskarshamn (första bilden) och Visby 25/5 resp 27/4 (andra bilden) med totalt ca 40 deltagare. Vi pratade om nyheter från Be-Ge och Scania, nya BEV (El) bilar samt lagar och regler gällande färdskrivardata mm. Mycket uppskattat!

Mycket trevlig invigning av vår utbyggda och uppdaterade verkstad i Vetlanda med ca 100 gäster, bra musik och trevligt umgänge! (Tredje bilden)

Vi har också under maj aktiverat oss mot skolorna för att få till unga att gå fordons-/transportprogram i gymnasiet. Vore utbildningarna lika poppis som att tuta med en Scania utrustad med kompressor-tuta så hade vi massor av mekaniker och chaufförer!

Fem punkter för att minska Utgifter och öka Hållbarheten:

  • Sköt underhåll/service enligt plan på bil och släp. Ger ökad tillgänglighet, minskade driftstopp, bättre bränsleekonomi mm.

  • Rena din hydraulolja från vatten och partiklar istället för att byta. Tillverkarna rek att man byter olja vart 3:e år. (endast Vetlanda)

  • Gör en axelmätning på din bil eller ditt släp. Bespara både bränsle, däck och miljö.

  • Kontrollera dina bromsbelägg och motionera dina ok på bil och släp. Rulla lätt besparar både bränsle och miljö.

  • Bromsprov på bil och släp. Att fordonet bromsar rakt gör att bromsskivor och däck slits mindre.

Kolla med oss vad mer vi kan hjälpa dig med!

Be-Ges TVÄTTHALLAR:
Tvätta hos oss i Vetlanda och Visby. Bästa miljöklass med högsta vattenrening, återanvändning och regnvatten för spolning.

Missa inte nya GRIPEN!
Nya gripen finns på våra kundmottagningar och är utskickad till er.
Du kan även läsa den digitalt på vår hemsida.
Vill du få den hem i brevlådan eller via mail? Kontakta oss här.
Trevlig läsning!

Bättre drifttid bilar och släp – skaffa Avtal på service och underhåll
Vill ni minska era totala underhållskostnader på era bilar och samtidigt förenkla skötseln av era fordon? Ring Håkan så hjälper han er med vad som passar dig och dina fordon bäst för en enklare och mer strukturerad planering av service med mera.

Bra pris på SLÄP hos Be-Ge

  • Vi har alltid bra priser på service/reparation och har originaldelar i lager.
  • Vi har attraktiva paketpriser på bla broms, luft och fjäder till ditt SLÄP.


Kolla med oss – Bra Grejer!

Trevlig läsning och skön sommar önskar,
Vi alla på Be-Ge Lastbilar AB

Vi ser att du använder Internet Explorer eller Edge som webbläsare. Delar av den här webbplatsen kommer därför inte visas på korrekt sätt. För bästa upplevelsen rekommenderar vi att du istället använder Google Chrome eller Mozilla Firefox.