Be-Ge koncernen förvärvar två företag i Mönsterås

Be-Ge koncernen förvärvar två företag i Mönsterås – Frapett Produktion AB och Mönsterås Pressdetaljer AB

Be-Ge koncernen i Oskarshamn har träffat avtal om att, per den 30 april 2018, förvärva samtliga aktier i Frapett Produktion AB samt Mönsterås Pressdetaljer AB. Moderbolaget Björknan i Mönsterås AB säljer Frapett Produktion AB, med en omsättning om ca 18 Mkr, till Be-Ge Industri AB i Oskarshamn samt Mönsterås Pressdetaljer AB, med en omsättning om ca 15 Mkr, till Be-Ge Stece AB i Mönsterås.

Mönsterås Pressdetaljer ABs verksamhet består av pressning av plåtkomponenter, automatiserad rörbockning och tillhörande efterbearbetning som svetsning och montering. Frapett Produktion AB utvecklar, tillverkar samt säljer kontors-, sadel- och supportstolar samt ljudabsorbenter till kontor och offentlig miljö.

”Vi är mycket nöjda med att vi fått möjligheten att förvärva de båda verksamheterna i Mönsterås. Frapett Produktion AB kompletterar vår verksamhet inom kontors- och bevakningsstolssegmentet och Mönsterås Pressdetaljer AB är sedan många år en erfaren leverantör av plåt- och rörkomponenter till externa kunder, men även en viktig leverantör till produktionen av fordonsstolar hos Be-Ge Industri AB. Genom förvärven stärker vi våra verksamheter både inom plåtkomponentsidan och inom vår stolsverksamhet” säger Håkan Hjalmarsson, koncernchef i Be-Ge koncernen.

”Det känns mycket bra att vi genom att ingå i Be-Ge får möjlighet att ta nästa steg i våra bolags utveckling med de resurser som finns i koncernen”, säger ägarna till Björknan i Mönsterås AB Bengt G:son Nilsson, Stefan Holik, Joakim Petersson samt Dick Elgmo.

Avsikten är att driva båda verksamheterna vidare i Mönsterås. Frapett Produktion AB kommer att ingå i Be-Ge Seating Division och Mönsterås Pressdetaljer AB i Be-Ge Component Division. Alla tidigare delägare, förutom Stefan Holik som sedan tidigare gått i pension, kommer att fortsätta sina anställningar i respektive företag.

Ytterligare information kan lämnas av:

Håkan Hjalmarsson, koncernchef Be-Ge koncernen, +46 70 624 35 37

Bo Waldebjer, divisionschef Be-Ge Seating Division, +46 70 528 92 71

Robert Nyqvist, divisionschef Be-Ge Component Division, +46 70 638 26 53

Be-Ge koncernen består av moderbolaget Be-Ge Företagen AB, fastighetsbolaget Be-Ge Fastigheter AB samt tre affärsområden, Be-Ge Seating Division, Be-Ge Component Division samt Be-Ge Vehicle Division. Koncernen, som är familjeägd, har verksamhet i Sverige, Danmark, England, Nederländerna, Belgien, Tyskland och i Litauen i totalt 17 bolag.  Be-Ge koncernen omsätter drygt 1 000 Mkr samt har 530 anställda. För mer information se: http://www.be-ge.se.

Download PDF here

Vi ser att du använder Internet Explorer eller Edge som webbläsare. Delar av den här webbplatsen kommer därför inte visas på korrekt sätt. För bästa upplevelsen rekommenderar vi att du istället använder Google Chrome eller Mozilla Firefox.