SE, Be-Ge Seating AB, Utvecklings- och Konstruktionschef på Be-Ge Seating AB

Be-Ge Driver seats, passenger seats, office chairs, sheet metal, industrial painting, industrial sweing, cars and trucks

REKRYTERING SKER VIA HÖGSTRÖM & CO

TEKNIK – LEDNING – UTVECKLING

Be-Ge Seating AB utgör del av Be-Ge Seating Division vilken är en av tre divisioner inom Be-Ge Koncernen. Moderbolaget Be-Ge Företagen är en familjeägd företagsgrupp med verksamhet i Sverige, Danmark, England, Nederländerna, Tyskland samt Litauen.

Koncernen har ett bra eget kapital och god likviditet och omsatte räkenskapsåret 2021/2022 ca 1.200 MSEK. Be-Ge Företagen har ca 550 medarbetare varav ca 160 utanför Sverige. För mer information om koncernen se: be-ge.com

Be-Ge Seating AB utvecklar, tillverkar och marknadsför fjädrande och fasta förarstolar, passagerarstolar samt tillbehör till dessa. Företagets kunder är välkända tillverkare av lastbilar, bussar, tåg, entreprenad- och skogsmaskiner, truckar och fartyg. Kunderna återfinns över hela världen men med Europa som hemmamarknad. Be-Ge Seating AB omsätter ca 300 MSEK och har sitt säte i Oskarshamn. För mer information se: se.seating.be-ge.com

Nuvarande Utvecklings- och Konstruktionschef vid Be-Ge Seating AB kommer att lämna företaget under våren och vi söker nu en engagerad ledare som vill fortsätta att driva utvecklingen av framtidens förarstolar till maskin- och fordonsindustrin. Be-Ge Seating har en strategi som bl.a. innebär en långsiktig och lönsam tillväxt.

Utvecklings- och Konstruktionsavdelningen med idag ca 10 medarbetare, arbetar såväl med utveckling och konstruktion av nya produkter som utveckling och rationalisering av befintliga produkter. Arbetet sker i projektform i internationell miljö och nära samarbete med kunder och Be-Ge Seatings försäljnings-, inköps- och produktionsorganisationer.

Marknadens krav på produkternas funktion, design och kvalitet ökar ständigt och en viktig uppgift för ny Utvecklings- och Konstruktionschef är att i nära samarbete med avdelningens medarbetare säkerställa att produkterna även i morgon motsvarar kraven.

Detta innebär bl.a. att arbeta aktivt för att säkerställa avdelningens samlade kompetens på kort och lång sikt samt att utveckla arbetsformer och processer.  

Som en del av Be-Ge Seating AB ledning kommer ny Utvecklings- och Konstruktionschef att ansvara för att nya och förbättrade produkter utvecklas effektivt på ett ekonomiskt, kvalitetsmässigt och säkert sätt samt med fokus på att förkorta ”time to market”.

Vi tror att en du har en god utbildningsbakgrund inom exv. mekanik och några års framgångsrik erfarenhet av ledning/projektledning. Be-Ge är internationellt verksamt och Utvecklings- och Konstruktionsavdelningen vid Be-Ge Seating AB fungerar som ett produktutvecklingscenter för divisionens olika företag. Det är därför viktigt att du behärskar engelska i tal och skrift och gärna ytterligare något språk, exv. tyska. Har du erfarenhet från maskin- eller fordonsindustri är detta en fördel med inget krav.

Vi vill att du har en långsiktig utvecklings- och resultatinriktning och att du som ledare är tydlig, ärlig och kommunikativ. Vi erbjuder dig ett arbete i internationell miljö i ett växande och ekonomiskt välskött företag med långsiktiga ägare. För rätt person finns goda utvecklingsmöjligheter!

Intresserad? Ta gärna en första konfidentiell kontakt med Mats Högström vid Högström & Co Management AB. Du når honom via tfn 0706-97 06 60. Din intresseanmälan som behandlas konfidentiellt även gentemot uppdragsgivaren sänder du till [email protected] Välkommen!

Vår policy är att våra rekryteringsannonser ligger kvar tills dess att tjänsten är tillsatt.

If you are English speaking please contact Mats Högström, phone +46 706 97 06 60 for further information. However, we must inform you that this position requires fluent Swedish and English in speech and writing.

Vi ser att du använder Internet Explorer eller Edge som webbläsare. Delar av den här webbplatsen kommer därför inte visas på korrekt sätt. För bästa upplevelsen rekommenderar vi att du istället använder Google Chrome eller Mozilla Firefox.